Informatie kraamzorg

Eén van de eerste dingen die geregeld moeten worden als u zwanger bent, is kraamzorg. Indien u kiest voor onze professionele kraamzorg kunt u zich online aanmelden.

 

Uw wensen als leidraad

Uw specifieke wensen voor de kraamtijd zijn voor ons heel belangrijk. Daarom maken wij rond de 7e/8e maand van de zwangerschap een afspraak om bij u langs te komen voor een intakegesprek.

Tijdens dit gesprek krijgt u informatie en adviezen over de kraamperiode en bespreken we hoeveel uur zorg het beste bij uw gezinssituatie past. Dit wordt de eerste indicatiestelling genoemd.

Tijdens het gesprek is uiteraard ook ruimschoots tijd om antwoord te geven op al uw vragen: van babykamer en uitzet tot voeding en verzorging van de baby.

 

Assistentie bij de bevalling

Als u thuis bevalt zal één van onze kraamverzorgenden de verloskundige assisteren. Wij zijn hiervoor 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Wij verzoeken u reeds bij de eerste tekenen van de bevalling contact met ons op te nemen ( wij noemen dat een “rommelmelding”), zodat wij ervoor kunnen zorgen, dat de kraamverzorgende tijdig bij u thuis is.

Afhankelijk van het tijdstip blijft de kraamverzorgende in ieder geval twee tot drie uur na de bevalling om moeder en kind te verzorgen.

 

Kraamzorg na de bevalling

Uw baby is ter wereld gekomen. Een fantastische gebeurtenis waar u natuurlijk met volle teugen van wilt genieten.

In deze periode komt er heel wat op u af en het is dan ook niet vreemd dat u even tijd en rust nodig heeft om bij te komen van de bevalling. De kraamverzorgende kan voor die rust zorgen door de eerste dagen de zorg voor u zelf en uw baby over te nemen.

Zodra u daar aan toe bent, zal zij u betrekken bij de verzorging van uw kindje. Gedurende de kraamtijd zal de kraamverzorgende u met raad en daad terzijde staan en u alles leren over de verzorging van uw baby. Zij zal u begeleiden in de verzorging en u leren ontdekken wat de reacties van uw baby kunnen betekenen.

De aanvankelijke, normale onwennigheid in de omgang met uw baby zal tijdens de kraamperiode langzaam overgaan in een gevoel van zekerheid.

 

Meer informatie?

Contactgegevens

Leyweg 539 A
2545 GG Den haag
Tel: 06  811 24 368
E-mail: info@kraamzorgdenhaag.com
KVK 50590081